Martínek

FB IMAGE

Martínek je úžasný, veselý chlapeček. Narodil se v dubnu 2015. Již brzy po narození jsme u něj pozorovali, že se nevyvíjí jako ostatní děti. Lékařka u něj diagnostikovala hypotonii, trpí strabismem, který úspěšně korigujeme okluzí a brýlemi. S postupným vývojem se stále více projevovala vada řeči a Martínkovi ke všem jeho problémům přibyla ještě vývojová dysfázie. V téměř pěti letech stále nemluví a jeho psychomotorický vývoj je celkově opožděný.

Martínkův vývoj je sice oproti vrstevníkům opožděn, on sám neztrácí dobrou náladu, miluje knížky, puzzle, rád chodí do školky, kde má asistentku.

Bydlíme v malé obci na Osoblažsku. Na jaře jsme se dověděli o možnosti rehabilitace v Hlučíně, kam jsme začali pravidelně 1x týdně dojíždět na intenzivní neurorehabilitace. Jezdíme tak daleko, protože v okolí našeho bydliště podobné zařízení není a v Hlučíně máme babičku s dědou. Martínek rehabilituje v oblečku Theratogs. Tyto rehabilitace jsou zpoplatněny, nehradí se ze zdravotního pojištění. Doposud jsme hradili cvičení ze svých zdrojů, zakoupili jsme také speciální obleček Theratogs, který nyní můžeme používat i doma. Náklady na rehabilitace, u nás spojené s náklady na cestování jsou vysoké.

Velmi děkujeme za případnou pomoc.

 

Fotogalerie

Copyright © 2024 Dětská rehabilitace Hlučín - Všechna práva vyhrazena.

Vytvořil WEBAP | Webové a grafické studio