Matýsek

FB IMAGE

Matýsek se narodil jako první z dvojčat v červnu 2017 v 31. týdnu těhotenství. Po porodu byl spolu se svým bratrem Šimonem napojen na umělou plicní ventilaci a stravu přijímal sondou. Protože dobře přibýval na váze, byl už po třech týdnech propuštěn domů. Zpočátku vypadalo, že je všechno v pořádku. Až kolem 4. měsíce nám doporučila dětská lékařka neurologické vyšetření a následnou rehabilitaci. Vzhledem k deformaci lebky bylo Matýskovi doporučeno nosit kraniální remodelační ortézu. Po třech měsících se deformace upravila, ale Matýsek však stále jezdil jednou týdně rehabilitovat.

Diagnózu dětská mozková obrna vyřkla dětská neuroložka ve dvou letech, a to u Matěje i Šimonka. Od té doby jsme hledali možnosti, jak našim klukům pomoci. V létě 2019 jsme dostali kontakt na Dětskou rehabilitaci.

Od podzimu 2019, po měsíčním pobytu v lázních Klimkovice, začal Matýsek i Šimonek denně docházet do denního stacionáře při Dětské rehabilitaci. V prvních týdnech oba kluci denně rehabilitovali především Vojtovou metodou. Od ledna 2020 k tomu 2x týdně v rámci pobytu ve stacionáři docházejí i na intenzivní neurorehabilitace. Matýsek zatím nechodí, nemluví, je to ale veselý kluk, který má zájem o vše kolem sebe, především auta. Je však potřeba stále intenzivně cvičit a moc rádi bychom toto Matýskovi umožnili. Finančně je to pro nás velmi náročné, náklady musíme násobit dvěma a vzhledem k náročné péči o kluky zvládne do práce chodit jen jeden z nás.

Budeme moc vděčni za každou pomoc. Děkujeme.

 

Fotogalerie

Copyright © 2024 Dětská rehabilitace Hlučín - Všechna práva vyhrazena.

Vytvořil WEBAP | Webové a grafické studio