Šimonek

FB IMAGE

Šimonek se narodil jako druhý z dvojčat v červnu 2017 v 31. týdnu těhotenství. Po porodu byl spolu se svým bratrem Matějem napojen na umělou plicní ventilaci a stravu přijímal sondou. Protože dobře přibýval na váze, byl už po třech týdnech propuštěn domů. Zpočátku vypadalo, že je všechno v pořádku. Až kolem 4. měsíce nám doporučila dětská lékařka neurologické vyšetření a následnou rehabilitaci. Šimonův vývoj se zdál lékařům lepší, rehabilitoval začal jen Matýsek. Potřebu rehabilitace u Šimonka doporučila lékařka v jeho devíti měsících.

Diagnózu dětská mozková obrna vyřkla dětská neuroložka ve dvou letech, a to u Šimona i Matěje. Od té doby jsme hledali možnosti, jak našim klukům pomoci. V létě 2019 jsme dostali kontakt na Dětskou rehabilitaci.

Od podzimu 2019, po měsíčním pobytu v lázních Klimkovice, začal Šimonek i Matýsek denně docházet do denního stacionáře při Dětské rehabilitaci. V prvních týdnech oba kluci denně rehabilitovali především Vojtovou metodou. Od ledna 2020 k tomu 2x týdně v rámci pobytu ve stacionáři docházejí i na intenzivní neurorehabilitace. Šimonek zatím nechodí, nemluví, je to ale veselý kluk, který má zájem o vše kolem sebe, především auta a vše co má kolečka. Vidíme, že se díky cvičení začíná více stavět na nohy. Je však potřeba stále intenzivně cvičit a moc rádi bychom toto Šimonkovi umožnili. Finančně je to pro nás velmi náročné, náklady musíme násobit dvěma a vzhledem k náročné péči o kluky zvládne do práce chodit jen jeden z nás.

Budeme moc vděčni za každou pomoc. Děkujeme.

 

Fotogalerie

Copyright © 2024 Dětská rehabilitace Hlučín - Všechna práva vyhrazena.

Vytvořil WEBAP | Webové a grafické studio